Најновије

ЕУ УВЕЛА САНКЦИЈЕ МОСКВИ,.ДОЊЕЦКУ И ЛУГАНСКУ: Шта се под тиме подразумева?

Европска унија увела је данас први пакет санкција против Русије и области Доњецк и Луганск.

ЕУ санкције (Илустрација: РИА Новости)

Савет ЕУ навео је у саопштењу да се уводи пакет санкција против 351 представника руске Думе и 27 појединаца и ентитета умешаних у "незаконито признање отцепљних украјинских региона" односно оних који су их финасирали, имали улогу у инвазији и дестабилизацији и водили рат дезинформацијама против Украјине, укључујући и трговинске санкције против Доњецка и Луганска.

Амбасадори држава чланица ЕУ претходно су одобрили први пакет санкција против Русије и области Доњецк и Луганск, након што је пакет санкција у уторак одобрио и Савет министара спољних послова.

ЕУ званичници наглашавају да су у овом случају, који карактеришу као наставак подривања украјинског суверенитета и територијалног интегритета од стране Русије" и као "кршење међународног права", деловали брзо и јединствено на усвајању санкција које ће "заболети Русију".

У Бриселу додају и да је у питању први пакет санкција, а да су ЕУ и њени међунарони партнери спремни за увођење нових мера против Москве у зависности од развоја ситуације на терену.

Извор: танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА