Најновије

НЕЗАДОВОЉНИ УСЛОВИМА: Штрајк поштара у Таковској, траже повећање плате и боље уговоре!

Радници "Поште" организовали су данас штрајк испред зграде главне поште у Таковској улици будући да су незадовољни условима рада, конкретно платама и уговорима.

Фото: Јутјуб

Након што су у уторак одржали протест у Земуну, радници „Поште“ одлучили су да окупљање наставе у среду у Таковској. Репортер Нова С телевизије рекао је да су први радници пристигли већ негде јутрос око седам сати, а протест је званично почео у пола осам.

Радници су незадовољни условима, конкретно платама и уговорима, а подвукли су и да се осећа страх међу радницима.

Стефан Митровић из синдиката „Слога“ рекао је да је најављивано да ће доћи до повећања плате, али да је то било мизерно.

„Незадовољство нас је натерало да изађемо на улице, након што смо примили ту јануарску плату која је помпезно најављивана. Било је то обећање од 17 одсто, па нам је речено да ће бити повећане бода. Људи су на крају видели да то повећање није ни близу обећаног. Имамо велике проблеме са трансформацијом уговора на привремено време, некада им се и укидају уговори и онда они не раде. Колегинице на шалтеру раде дуже… Много је проблема“, рекао је Митровић.

Он је подвукао да су добили подршку од колега поштара из Зрењанина, Љига и Лазаревца.

„И даље је присутан страх јер су остали ожиљци времена када је било мобинга. Људи се плаше одмазде, али ми добијамо подршку“, подвукао је Митровић.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА