Најновије

ПРВИ СНИМЦИ СА ПРЕГОВОРА! Руси и Украјинци први пут очи у очи - напето међу делегацијама (ВИДЕО)

Иако се појавила информација да су две стране већ селе за преговарачки сто, снимак говори да је у сали све спремно, али да очигледно нису сви који би требало да присуствују још ушли у собу.

Фото: Твитер принтскрин

Преговори у Белорусији коначно су отпочели, након што су делегације Русије и Украјине селе за сто, наводи шеф турског уреда Реџеп Шојлу на Твитеру.

Преговори су почели у 12 сати.

Из видеа се може закључити да је атмосфера у сали напета.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је главни циљ руске војске у Украјини безбедност цивилног становништва.

Кључно питање преговора за украјинску страну је постизање тренутног примирја и повлачење руских трупа са украјинске територије, саопштила је канцеларија Зеленског на почетку мировних преговора у Белорусији.

Преговори се одвијају на подручју Белорусије.

Иако се појавила информација да су две стране већ селе за преговарачки сто, снимак говори да је у сали све спремно, али да очигледно нису сви који би требало да присуствују још ушли у собу.

Руска делегација је још јуче стигла у Минск и чекала да преговори почну, али је украјински председник Володимир Зеленски рекао да не пристаје на преговоре на подручју Белорусије. Међутим, након поподневног разговора са белоруским колегом Александром Лукашенком, дошло је до промене плана и Украјина је пристала на разговоре.

Очекивало се да састанак почне још синоћ. Појавиле су се и информације да је састанак почео, што је руска страна демантовала.

Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА