Најновије

ЗАВРШЕНИ ПРЕГОВОРИ МОСКВЕ И КИЈЕВА: Од Русије се тражи да напусти Крим

Преговори Русије и Украјине завршени су после пет сати, јавља ТАСС позивајући се на неименовани извор. "Они су завршени", рекао је извор ТАСС-а.

Украјина и Русија (Илустрација: РИА Новости)

Други детаљи нису објављени.

Преговори су, како је раније саопштило руско Министарство спољних послова, почели данас у Гомељској области.

Руску делегацију предводио је саветник шефа државе Владимир Медински, а у њој су били и заменик министра спољних послова Андреј Руденко, заменик министра одбране Александар Фомин и председавајући Комитета за међународне послове Думе Леонид Слуцки, навео је ТАСС.

Министар одбране Украјине Алексеј Резников је шеф украјинске делегације, у којој су и саветник шефа кабинета председника Михаил Подољак, лидер партије Слуга народа Давид Арахамија, министар одбране Украјине Алексеј Резников, шеф делегације Украјине у Трилатералној контакт групи Андреј Костин, народни посланик Рустем Умеров и заменик министра спољних послова Николај Точицки.

Како је раније пренела украјинска агенција УНИАН, кључна тема преговора је моментални прекид ватре и повлачење руских трупа са територије Украјине.

Саветник Зеленског позвао руске снаге да се повуку из Украјине

Саветник украјинског председника позвао је данас током преговора руске и украјинске делегације на повлачење свих руских снага са украјинске територије, укључујући и оне на Криму и у Донбасу, јавили су украјински медији наводећи да је реч о коментарима и личном ставу Алексија Арестовича, саветника председника Зеленског који није члан украјинске делегације, пренео је Ројтерс.

Разговори руске и украјинске делегације одржани су у Белорусији, у Гомељској области која се налази у пограничном појасу са Украјином.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА