Најновије

''Русија се повлачити неће и не сме''

Русија је крива зато шпто је спремна и способна да се брани и крива је зато што је способна да се одбрани и крива је зато што САД и Велика Британија не смеју да је нападну директно јер знају да нису способни а ни храбри толико и увек траже неке назови савезнике који ће бити топовско месо у њиховим злочиначким рукама.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Ситуација на граници Украјине и Русије је веома напета али не зато што Русија планира да нападне Украјину већ зато што западне земље а посебно САД и Велика Британија нон стоп креирају атмосферу конфликта и гурају изманипулисане Украјинце у рат у којем не могу да победе.

Украјина је земља која је направила низ стратешки лоших потеза а један од њих је свакако сврставање на страну НАТО земаља верујући у лажљиву и слаткоречиву НАТО пропаганду. НАТО земље а ту предњаче малопре поменута Велика Британија и САД су спремне да изазову рат у Украјини али само преко леђа Украјинаца.

Економија и привреда Украјине су девастиране а сваким даном тону све дубље усред нестабилности која се креира на западу а по цену сиромаштва али и живота Украјинаца који као да не мисле својом главом и не виде шта им је у интересу.

Сетимо се почетка пандемије и психозе и хистерије у коју су запале земље ЕУ где је у воду пала цела прича о солидарности и узајамном помагању већ су се односи свели на животињске инстинкте где су били спремни на свакакве активности како би спасли себе а без обзира на све око себе. Ко реалан може да мисли да би Немци ратовали против Руса у директном сукобу када су још увек свежа сећања коју им је Црвена армија усадила уништавајући нацистичку Немачку. Немци који услед ове кризе имају огромне економске губитке нису за наоружавање Украјине јер то наоружавање може за последицу имати да букне рат у њиховој близини а последице могу бити страшне. Свесни су Немци да ако избије сукоб могу да рачунају на десетак милиона избеглица из Украјине и то им се нимало не свиђа. Да ли неко реалан и са два грама мозга стварно мисли да Украјина може да порази Русију у директном сукобу. САД већ деценијама креира атмосферу где су Руси приказани у најгорем светлу и где целу вазалну Европу плаше „страшним“ Русима како само чекају да их прегазе тенковима. Британија која је у сваком овом догађају има своје прсте умешане такође водећи специјалне хибридне операције покушава да креира нестабилности и конфликте у рубним државама које су наслоњене на Русију а последњи неуспешан покушај је била рушилачка кампања у Казахстану где је покушан државни удар који је на сву срећу експресно спречен ангажовањем војних снага ОДКБ-а које су брзо ставиле под контролу експлозивну ситуацију у Казахстану који је веома битан за Русију из много разлога.

Да подсетимо те западне земље се воде као демократске земље где је ниво демократије најразвијенији и који мора да биде узор свима чак и по цену да им војно намећу наводну демократију, а у ствари све се своди на стару добро увежбану пљачку богатстава изабране земље где се дугорочним својим позиционирањем губи самосталност и посебност сваког народа на подручју на којем живи и на начин на који живи у складу са својим традиционалним вредностима.

Примети се да све те мултинационалне компаније ретко где поштиују законе локалних земаља а посебно еколошке стандарде. Склони су корупцији, преварама што је по мени класично достигнуће западног света које је и хришћанство на западу довело до најнижих грана на истом том западу који тоне у зло сваким новим даном. А сваким новим даном на истоку излази сунце на истом том истоку на којем обитавају народи који су задржали веру у Бога и који своју слободу и свој начин живота више воле него западну демагогију која им се обилато и слаткоречиво нуди. Руси, Белоруси ,Срби су само једни од народа који су на удару већ више од тридесет година јер неће да се повинују западу на којем је сунце увек залазило и које је потонуло у тама зла које креира и намеће другима.

Русија је крива зато шпто је спремна и способна да се брани и крива је зато што је способна да се одбрани и крива је зато што САД и Велика Британија не смеју да је нападну  директно јер знају да нису способни а ни храбри толико и увек траже неке назови савезнике који ће бити топовско месо у њиховим злочиначким рукама. Бомбардовање Југославије је класичан злочиначки акт који им никада неће бити заборављен и да никакве силе овог света неће натерати Србе да уђу у савез злочиначких земаља који носи скраћеницу НАТО а служимо и за пример свим другим народима шта им се спрема на исти начин. Руси имају управо за пример нас и веома су самоуверени да пранећи себе бране и истину и правду у овом накарадном светском поретку.

У сваком народу има и оних који би све продали због новца и веру и народ и државу и уверења и буквално све. Тако запад и наступа преко мноштва фондова и организација које се тобоже боре за неке посебне друштвене или социолошке теме а које су само ситни жрафови у великом мозаику машинерије која вам све време ради о глави. САД и Британија уместо кад се толико брину за Украјинце и што им тобоже испоручују оружје боље би било да им помогну да им економски раст буде већи и да крену у супротном правцу од сиромаштва али наравно то их ни мало не занима. Њихови себични интереси су само њихови а по цену живота свих других.

Исту такву политику амерички званичници демонстрирају према Србима тако што Милораду Додику и осталима у Републици Српској уводе санкције а у Црној Гори намећу тренутним властима да Србин не могу бити део власти иако су већина а на Космету да Срби нису нико и ништа и да њихова права не постоје. На исти начин им не смета што Руси у Украјини више немају никаква права што је забрањен руски језик и што је пропаганда у сличном маниру као и у Хрватској против Срба али све су то европске западне вредности у које још само слепи код очију и малоумни верују.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА