Најновије

Генерал Ивашов се обратио Путину: У случају рата Русије и Украјине, Ердоган ће наредити напад на Крим

У случају рата између Русије и Украјине, турским трупама ће бити наређено да одмах нападну Крим.

Бивши начелник Министарства одбране Руске Федерације генерал-пуковник Леонид Ивашов је у обраћању руском председнику Владимиру Путину рекао да ће турски председник у случају војних сукоба Русије и Украјине одмах издати наређење за напад на Крим.

Према речима Ивашова, за ово ће Ердоган бити спреман да искористи целокупну војну флоту на располагању Турској, која превазилази Црноморску флоту Ратне морнарице Русије, као и две пустињске армије.

„Председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган је јасно рекао на чијој страни ће се Турска борити. И вероватно ће две пустињске армије и турска флота добити наређење да „ослободе“ Крим и Севастопољ “, рекао је Ивашов у обраћању руском лидеру.

Штавише, према Ивашову, постоји и веома озбиљан ризик да Турска покуша да нападне и Кавказ.

Међутим, сам Ердоган ће предузети такве кораке, вероватно у зависности од ситуације у развоју, пошто је сасвим очигледно да је свестан да ће у случају мањих сукоба са Украјином, Русија имати прилику да ради у неколико праваца одједном, а турска флота, као и турска војска биће уништена за само неколико сати.

Важно је напоменути да је Турска раније више пута изјављивала да не признаје Крим као део Русије, а у низу провокативних изјава турска страна је чак понудила Кијеву да помогне у „ослобађању“ полуострва.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА