Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ БИТИ УХВАЋЕН, УКРАЈИНА ПАДА! Кривокапић и сад може повући признање Косова, Срби му издају неће опростити

Ако погледамо историју тог сукоба од 2014. године до данас, Русија је стално давала Украјини шансу да се определи за неутралну политику, и да не доводи ту неке капацитете НАТО снага који би могли неким оружјем за пет минута да погоде Москву из околине Кијева. Пошто Украјинци нису имали слуха за најбоље намере Русије, они су довели себе у ситуацију да се сада воде уличне борбе у Кијеву, изјавио је историчар и аналитичар Александар Раковић, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Александар Раковић (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, „ако Украјина уопште опстане, она ће бити окружена, неће више имати излаз на море“. 

- Ту ће бити руска војска која ће контролисати све. Азовско море ће постати руско језеро, а Кијев, који је мајка руских градова, такође ће се, како ми се чини, вратити и реинтегрисати у руски свет – оптимистичан је Раковић. 
Према његовом мишљењу, председник Украјине Владимир Зеленски „биће ухваћен“, а онда ће, како је рекао, потписати капитулацију. 

Раковић је истакао да је руска војска хришћанска војска и да се руководи хришћанским принципима.

- Русија је прво употребила све новозаветне методе, а када је то исцрпла, она је прешла на старозаветне – објаснио је. 
Говорећи о Црној Гори, Раковић је рекао да Здравко Кривокапић и његова техничка влада и даље имају право и могу да: потпишу Темељни споразум са Српском православном црквом, повуку признање Косова, укину санкције Русији, па чак и да изађу из НАТО. 

Међутим, како је објаснио, Кривокапић то не чини, јер жели да оснује нову политичку опцију која ће бити подржана од Американаца.

- Он има намеру да са својим пуленима оснује нову странку која ће бити зависна од Запада. Од Запада су примили директиве и ко зна шта им је још испостављено. Према томе, они не желе себе да реше тог комодитета који им пружа Запад. Ако пониште признање КОсова, то им Запад неће опростити. Додуше ни Срби им неће опростити ову постизборну издају – оценио је Раковић.  

Он је изразио уверење да нова мањинска влада Црне Горе неће бити формирана, јер ће председник Скупштине Црне Горе испред Демократског фронта Страхиња Булајић одбити да закаже ту седницу и након два месеца се у том случају морају расписати избори. Међутим, он је убеђен и да не постоји опасност од повампирења Миловог ДПС-а, те да ће на наредним изборима та странка изгубити још много посланичких места  које сада има.

- Онај ко расписује изборе он води и рачуна о контроли избора. ДПС више не може да краде. Имали су они те механизме да краду и не бих ја њих потцењивао, јер је то једна лупешка структура и политичко крило мафије, али и најслабија могућа држава је јача од мафије – истакао је саговорник Хелмкаста. 

Како је рекао, неће више бити бесплатних летова из иностранства за гласаче ДПС-а, а навео је и друге околности које ће ослабити партију Мила Ђукановића

- Између осталог, Кривокапићева влада је донела одлуку да могу да се у држављанство Црне Горе упишу они који су у Црној Гори десет година, а пет година имају пријављено боравиште. Ту има доста Срба са Косова и Метохије, има их и из Крајине, али и Руса, који неће гласати за ДПС – указао је он.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА