Најновије

ИНДИЈА ИСПАЛИЛА РАКЕТУ НА ПАКИСТАН: Старе тензије се загревају

Индијске власти су саопштиле да је током ове седмице случајно испаљена ракета на територију Пакистана, због "техничке грешке" током редовног одржавања. Пакистан је због тог инцидента раније позвао индијског отправника послова како би упутио протест због нарушавања ваздушног простора.

Индијска ракета (Фото: јутјуб)

Тензије између Индије и Пакистана су последњих месеци смањене, а инцидент, који је први те врсте, довео је до постављања питања у вези са безбедносним механизмима, пренео је Ројтерс.

"Деветог марта, током редовног одржавања, техничка грешка довела је до случајног испаљивања пројектила. Обавештени смо да је ракета слетела на подручје Пакистана", саопштило је индијско министарство одбране.

Додали су да је инцидент "веома жалостан", али и да је "олакшање што нико није изгубио живот током инцидента".

Индијско министарство је саопштило да је влада наредила истрагу на највишем нивоу.

Пакистанско министарство спољних послова позвало је индијског отправника послова у Исламабаду и упутило протест због, како су навели, неиспровоцираног нарушавања ваздушног простора и додали да је инцидент могао да доведе у опасност путничке летове и животе цивила.

Пакистан је упозорио Индију да "буде свесна непријатних последица таквог немара и предузме ефикасне мере како би се у будућности избегло понављање таквих нарушавања". 

Војни експерти су у прошлости упозоравали на ризик од незгода или грешака Индије и Пакистана, две земље које имају нуклеарно наоружање и које су већ водиле три рата, углавном због спорне територије Кашмира, пренео је Ројтерс.

Какво моћно оружје је запленила војска ДНР, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА