Најновије

СМРТНО ПРЕЦИЗНО: Руси почели да гађају Украјинце ласерски навођеним ракетама! (ФОТО/ВИДЕО)

Руска војска почела је да гађа украјинске снаге прецизно навођеним артиљеријским мецима 2К25 Краснопољ.

Фото: Јутјуб

Јуче је објављен снимак на којем се види како руске трупе утоварују гранате Краснопољ у самоходну артиљерију 2С3 калибра 152 мм, а затим гранатирају циљеве у Украјини.

Ово је први пут да је овај систем наоружања примећен у Украјини од почетка руске специјалне војне операције у земљи 24. фебруара.

Краснопољ, који је вођен полуактивним ласером, може бити испаљен из већине артиљеријских топова калибра 152 мм. Артиљеријски метак има домет од 20 до 30 километара и може да погоди своје циљеве са изузетном прецизношћу.

Ласерски означивач на копну се обично користи за осветљавање циљева за ракете Краснопољ. За тај задатак могу се користити и посебно опремљени дронови.

Руска војска и њени савезници су последњих неколико година са великим успехом користили бомбе Краснопољ у Сирији. Прецизно навођени меци нанели су велике губитке милитантима, посебно када су дронови коришћени за откривање и осветљавање циљева.

Краснопољ ће омогућити руској војсци да гађа украјинске снаге у урбаним подручјима са високом прецизношћу са безбедне удаљености и без изазивања колатералне штете. Високоексплозивна бојева глава те метке има само између 6,50 и 11 килограма.

Конструкторски биро за инструменте КБП-а који производи Краснопољ развио је сличне прецизно навођене метке, попут минобацача Китолов-2 и 2М и артиљеријске гранате које се могу испаљивати из 120 односно 122 топа.

Председник Чеченије Рамзан Кадиров говорио је о напредовању чеченских специјалних снага у Украјини и освајању нацистичких утврђења у шумској области од стране специјалних снага под вођством Хусеина Межидова. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА