Најновије

ОТКРИВЕН ЈЕЗИВ ПЛАН ''АЗОВА'': Украјински обавештајац се предао Русима и све испричао

Министарство одбране Русије је саопштило да је предати официр СБУ, који се предао руским снагама, говорио о припреми терористичких напада у Лавову.

Азов (Илустрација: Јутјуб)

Припадници украјинског пука „Азов“ планирали су да организују серију терористичких напада у Лавову. Руска страна је за ово сазнала од официра Службе безбедности Украјине (СБУ) који се добровољно предао Оружаним снагама Русије, рекао је новинарима портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Према његовим речима, наведени официр СБУ је радио у Главном одељењу ресора за Доњецку и Луганску област и лично је учествовао у припреми диверзантских група које су требале да организују терористичке нападе на територијама ослобођеним од националиста. Тако је могао да пружи детаљне информације о онима које је СБУ укључила у извршавање ових задатака.

Конкретно, човек који се предао је наговестио да ће украјинска војска изекстремистичког пука '’Азов'’ извршити терористичке нападе на запослене и објекте дипломатских мисија западних земаља које се налазе у Лавову. Међу жртвама напада требало је да буду и дипломате из Сједињених Америчких Држава.

Како је нагласио Конашенков, власти у Кијеву су знале за планове националиста, али нису покушале да их спрече.

Више о дешавањима на дронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА