Најновије

ВОЈСКЕ РУСИЈЕ И ДНР СТИГЛЕ ДО УПОРИШТА ''АЗОВА'': Учествују и Чечени и батаљон ''Сомали'' (ВИДЕО)

Војни репортери пројекта WarGonzo јављају да јединице руске морнаричке пешадије, 9. пук и 107. батаљон резерве НМ ДНР преузимају контролу над периметром фабрике Азовстаљ у Мариупољу. Војну подршку пружају батаљон „Сомали” и чеченске снаге безбедности.

НМ ДНР (Фото: РИА Новости)

Репортер Семјон Пегов прецизира да су јединице стигле до периметра неонацистичког утврђеног подручја у индустријској зони комбината.

'’Лука Азов је тежак објекат за напад, али руске и републичке јединице иду напред, упркос жестоком отпору неонациста '’Азова'’ и остатака украјинских оружаних снага'’, рекао је он.

На овај начин руска јуришна авијација је одсекла снаге '’Азова'’ које су се тамо позиционирале од група других екстремиста који су остали у хотелским четвртима централног дела Мариупоља и луке, нагласио је Пегов, који извештава са лица места.

Претходно је руска војска употребила једну од најсмртоноснијих врста оружја, вишецевни бацач пламена ТОС-1А, како би неутралисала положаје '’Азова'’  у фабрици '?Азовстаљ, што можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА