Најновије

"Вучићева политика по питању КиМ доживела још један пораз"

"Неорганизовање парламентарних и председничких избора 3. априла на територији Косова и Метохије од стране Републике Србије је још један доказ да је политика актуелне власти доживела тотални фијаско и да се однос са сепаратиситчким интитуцијама у Приштини мора водити на скроз други начин", каже Иван Костић, потпредседник Двери.

Костић тврди да је још од потписивања антиуставног Бриселског споразума 2013. године, било апсолутно јасно да ће СНС урадити све на предаји Косова и Метохије и то у договору са Европском унијом и у складу са њеном агендом о Косову и Метохији.

- Неорганизовање избора је у ствари договор између Вучића и Куртија, који треба да омогући масовну крађу гласова од стране СНС-а. Наиме, они ће, као и за референдум о Уставу који је одржан у јануару ове године, организовати гласање у четири општине ван АП КиМ - Рашки, Новом Пазару, Врању и Куршумлији, где већина Срба са Косова и Метохије неће моћи да доће. Тако ће власт на тим бирачким местима убацити десетине хиљада листића на којима ће већ бити заокружени бројеви на којима је листа СНС-а и Вучић као председнички кандидат.

Ово је већ разрађен криминални сценарио у којима свесно учествују и представници Српске листе који ће оперативно одрадити читав посао. Тако се они стављају на страну Куртија, чиме му дају легитимитет за његову лажну државу и де факто признају да Србија више нема никакве надлежности над изборним процесом на Косову и Метохији”, каже он.

Костић сматра да представници Српске листе морају да напусте институције сепаратистичке владе у Приштини, а не да само о томе причају када Вучићу то одговара, уочи избора и када се угрожава безбедност наших сународника у јужној српској покрајини, јер му то тада служи за његов политички маркетинг.

Он додаје да Српски покрет Двери осуђује овакву политику СНС-а када је Косово и Метохија у питању и инсистира да власт учини све како би гласање 3. априла за парламентарне и председничке изборе било омогућено свим нашим држављанима на Косову и Метохији.

Шта је руска црвена линија за почетак рата са НАТО сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА