Најновије

Вучић: Хвала Русији

Председник Србије Александар Вучић захвалио се данас портпаролу Кремља Дмитрију Пескову на речима да ће забринутост Србије због јучерашње одлуке руског председника Владимира Путина да се гас плаћа у рубљама, бити приоритет за Русију.

„Mи смo некада и када смо узимали долар, узимали смо да хеџујемо, не да бисмо мењали евре у доларе и да губимо новац на разлици. Можете да мислите како би то изгледало са рубљом, посебно када имате у овом тренутку нестабилну валуту што вам представља не мали проблем“, рекао је Вучић.

„Хвала Пескову на бризи и надамо се де ћемо и тај проблем успети да решимо“, закључио је он.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да цене енергената расту свуда у свету и да ће и у Србији цене свих нафтних деривати морати да расту, јер то уопсте не зависи од нас, као и цена гаса.

Подсећамо, Путин је јуче донео је одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама.

„Нема никаквог смисла да испоручујемо наше производе у Европску унију, у САД и да примамо исплату у доларима, еврима, низу других валута. Стога сам донео одлуку да се у најкраћем року реализује комплекс мера за пребацивање плаћања – почнимо од тога, од нашег природног гаса – да пребацимо плаћања за наш природни гас, који се испоручује у такозване непријатељске земље, у руске рубље. Дакле, да се у таквим обрачунима одустане од свих валута које су компромитоване“, прецизирао је Путин на састанку са члановима Владе.

Снимке Србина који је први ушао у базу Азова у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА