Најновије

КОНАШЕНКОВ: Уништени скоро сви украјински борбени авиони

Оружане снаге Русије су у току специјалне војне операције уништиле скоро све борбено готове авионе кијевског режима, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Украјински авион (Фото: Јутјуб)

"Ловци и ПВО Ваздушно-космичких снага Русије оборили су у ваздуху још три украјинска ловца Су-27 и три беспилотне летелице. Јуче и данас је украјинско ратно ваздухопловство изгубило укупно 11 борбених авиона и два хеликоптера", навео је генерал-мајор и додао да је готово сва борбено готова авијација кијевског режима уништена, пренео је Спутњик.

Руско високопрецизно оружје дугог домета онеспособљава наоружање и војну технику Украјине, нагласио је Конашенков.

Како је казао, високопрецизно оружје руске војске онеспособило је аеродром украјинског ратног ваздухопловства у граду Виница.

"Оружане снаге ће високопрецизним оружјем гађати украјинска предузећа војно-индустријског комплекса", нагласио је он.

С тим у вези, напоменуо је да Русија унапред упозорава на планиране нападе на такве објекте, како би запослени у украјинским предузећима избегли претњу по живот.

Земља која понуди аеродроме Украјини улази у сукоб

Свака земља која понуди своје аеродроме Украјини за нападе на Русију може сматрати да је ушла у сукоб, рекао је данас Конашенков.

Коришћење мреже аеродрома других земаља као базе за украјинске војне авионе и њихова каснија употреба против руских оружаних снага може се сматрати умешаношћу ових држава у оружани сукоб, рекао Конашенков, јавио је Интерфакс, а пренео Ројтерс.

Москва тврди да се у Украјини развијало биолошко оружје

Документи, које је руска страна добила од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, потврђују да су се компоненте биолошког оружја развијале у Украјини у непосредној близини Русије, изјавио је Конашенков.

"Добијени документи потврђују да је развој компоненти биолошког оружја вршен у украјинским биолошким лабораторијама, у непосредној близини руске територије", рекао је Конашенков, а пренео "Спутњик".

Према његовим речима, Кијев је хитно заташкао трагове војно-биолошког програма који се спроводи у Украјини и које финансира Пентагон.

Како је објаснио, Министарство одбране Русије ће представити анализу докумената о програму стварања компоненти за биолошко оружје у Украјини.

"Убрзо ћемо представити резултате анализе добијених докумената. Део њих су, пре свега, сугестија Министарства здравља Украјине о уништавању патогена и акти уништавања у полтавској и харковској биолабораторији", додао је Конашенков.

На дан почетка војне операције Русије у Украјини су успешно уништени посебно опасни патогени који изазивају кугу, колеру и друге смртоносне болести, рекао је представник руског војног ресора.

"Документе сада анализирају руски војни стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту", додао је Конашенков.

Да ли ће НАТО послати авионе Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА