Најновије

АМЕРИЧКИ НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА НА УКРАЈИНСКОЈ ГРАНИЦИ: Лично се уверљава у наоружавање Украјине

Начелник Генералштаба војске САД Марк Мили посетио је један аеродром на граници са Украјином који је постао чвориште за снабдевање те земље оружјем, јавља Си-Ен-Ен (CNN) позивајући се на једног високог званичника америчког министарства одбране.

Америчка војска (Фото: flickr)

Мили је, како тврди CNN, лично посматрао испоруку оружја, након што се претходно састао са војском и упознао са процесом транспорта оружја.

У извештају се додаје да локација овог аеродрома остаје тајна ради заштите пошиљки оружја, укључујући противоклопних ракета.

Наводи се и да руска војска није покушала да заустави овај трансфер оружја, али да постоји одређена забринутост да би се такви трансфери могли наћи на удару Русије "како њена офанзива буде напредовала".

Европска команда специјалних снага САД (EUCOM) је првенствено одговорна за масовну операцију испоруке оружја, користећи своје везе са савезницима и партнерима за "координацију у реалном времену" и слање материјала Украјини, тврди други званичник из америчког министарства.

Откако је почео руски напад на Украјину, безбедносну помоћ Кијеву је послало 14 земаља, према тврдњама тог званичника, који додаје и да је највећи део из америчког пакета помоћи, укупне "тежине" 350 милиона долара, већ испоручен Украјини.

Наиме, око 240 милиона долара је већ стигло у Украјину, а остатак би требало да стигне у наредних неколико дана или можда недеља, тврди исти званичник.

О стању у Мариупољу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА