Најновије

Вучић: Од четвртка неће бити извоза брашна, пшенице и кукуруза и уља

Председник Републике Србије Александар Вучић вечерас је гостујући у једној емисији казао да је данас припремљена одлука Владе, да се држава одрекне прихода са царине, за евентуални увоз нафте из трећих земаља.

„Донели смо конкретну одлуку Владе, а то је допуна одлука и смањење цариских дажбина у 2022. години. То ће се односити на нафту из трећих земаља, ако будемо увозили. Цена евродизела је 179 динара, а сутра ће бити 193. То значи да би НИС могао да издржи, али мале пумпе не могу да издрже и то је чистих 14 динара у губитку. Ми смо донели додатну одлуку, да држава плаћа 20 одсто од укупне акцизе да би могла да стабилизује цене и да не идемо у превелику инфлацију“ рекао је Вучић за телевизију Б92.

Истако је и да сумња у скори крај руске офанзиве и додао да се чека одлуку Европске уније у вези са санкцијама Русији.

„Надам се крају преговора Руса и Украјинаца, али не верујем у то. Очекујем несумњиви наставак руске офанзиве који ће да буде снажнији. Волео бих да кажем да могу да очекујем смиривање тензија и ситуације, али то не очекујем. Оно што је важно за нас је да анализирамо шта се догодило јуче и данас и шта ће да се догоди сутра. Дошло је до страшних поремећаја, председник Бајден је одлучио да обустави увоз нафте гаса и угља на територију САД, али они лако могу да се изборе са тим. Велика Британија је донела одлуку о нафти, али не о гасу и угљу. Оно што очекујемо сутра је одлука Европске уније. Ако ЕУ забрани увоз енергената из Русије, ми немамо одакле да их добијемо“ рекао је Вучић.

Он је додао и да се сада "налазимо у кризи највећој од 1945. године".

Вучић је рекао да од четвртка неће бити извоза брашна, пшенице и кукуруза и уља.

"Претходна два дана је толико скочио извоз пшенице и брашна" навео је.

После Руса, Басурин предвиђа уједињење Срба у у једну државу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА