Најновије

КАЗАХСТАН ОКРЕНУО ЛЕЂА РУСИЈИ: Демонстрирају послушност Вашингтону и Бриселу

Казахстан је обећао да неће помоћи Русији да заобиђе санкције САД и Европске уније које су јој уведене, изјавио је први заменик шефа Aдминистрације председника Казахстана Тимур Сулејменов, преносе РИА Новости.

Казахстан и Русија (Фото: РИА Новости)

Према речима Сулејманова, Казахстан жели да демонстрира европским партнерима да неће постати руско оруђе у заобилажењу санкција. „Ми ћемо се придржавати санкција. Иако смо део економске уније са Русијом, Белорусијом и другим земљама, такође смо део међународне заједнице“, рекао је он.

Заменик шефа председничке администрације је такође нагласио да би власти те земље најмање желеле да се против Казахстана примењују секундарне санкције ЕУ и САД.

Раније је председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев потписао указ о забрани извоза готовине из земље чији износ прелази 10.000 долара. Такође, власти Казахстана су увеле забрану извоза у иностранство рафинисаних златних полуга и инвестиционог кованог новца од злата и сребра.

Почетком марта у Казахстану је формиран оперативни штаб за антикризне мере, који ће разматрати и решавати проблеме који настају у привреди и пословању државе због санкција Русији. Штаб чине шефови кључних владиних институција, представници пословне заједнице и стручњаци из сфере индустрије.

Шта се догађа на фронту у Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА