Најновије

МЕДОЈЕВИЋ: Рат Русије и Украјине се прелива у Црну Гору

Председник Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић поручио је да рат Русије и Украјине прелива у Црну Гору због непромишљене политике Владе, странака и НВО медија, као и да грађане и државу нема ко да заштити.

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

„Непромишљеном и слуганском политиком Владе и већине политичких странака, НВО, медија под контролом западних структура, Црна Гора се умешала у рат Русије и Украјине. То је довело до радикализације прилика у земљи и опасности од преливања сукоба у Црну Гору. За сада се, срећом, све своди на хибридне пропагандистичке претње, спиновање, лажне дојаве бомби, али то не значи да терористичке претње нису стварне и ризици извесни“, прецизирао је Медојевић.

Он је казао да у Црној Гори живи преко 20.000 руских држављана, као и да су Руси највећи инвеститори на тржишту некретнина.

„С друге стране, понашање Украјинских дипломата у Црној Гори је одавно апсолутно супротно међународним конвенцијама и својим недипломатским деловањем подстичу радикализацију прилика и преливање сукоба у Црну Гору. Црна Гора је земља без политичког и државног вођства и то безвлашће користе радикални елементи и са руске и са украјинске стране за екстремизацију и дестабилизацију стања у земљи“, навео је Медојевбић.

Он је казао да је узалуд позивао на мудрост, озбиљност и одговорност и за несвставање ни на чију страну у овом глобалном хаосу.

„Црна Гора је мала и слаба заједница. Опљачкана, разједињена, посвађана, разорених институција система, у смртоносном загрљају мафије. Време је да наше политичке разлике ставимо по страни и да покажемо историјску одговорност за судбину народа и државе“, оцијенио је Медојевић.

„Уколико се настави овакво понашање већине политичке елите, по принципу “Село гори, а баба се чешља” могуће су и опасне терористичке акције са људским жртвама и несагледивим штетама. Наш безбедносни систем је разорен, обавештајни сектор избушен и компромитован и терористима је олакшан посао. Једноставно, нема ко да заштити народ и државу“, закључио је Медојевић у свом саопштењу.

О дешавањима у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА