Најновије

ПИКСИ ПРЕД ЖРЕБ: Циљ је осмина финала! (ВИДЕО)

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси говорио је уочи жреба за Мундијал у Катару.

Фото: Јутјуб

Извлачење куглица је на програму од 18.00 часова у Дохи.

Србија је, подсетимо, пласман на планетарну смотру обезбедила победом над Португалом (2:1) у последњем колу квалификација.

"Историјска победа. За 10-15 година ћемо бити свесни колико је то било важно. Позив свих ових селекција да играју са тобом говори колико вас респектују. Дали смо реч Мађарима и било би тотално небулозно да их одбијемо и кажемо ‘Идемо у Париз да играмо са Француском’. Боже мој, можда се сретнемо на Светском првенству са њима и одмеримо снаге када је важно", рекао је Пикси.

Србија је одиграла две пријатељске утакмице у марту. Победила је Мађарску (1:0), те изгубила од Данске (3:0).

"Најважније је да буду скромни, да други причао о њима, никако они о себи. Фудбал је доказивање и само доказивање. Оно што је било јуче је лепо, али више није битно. Битно је оно шта је испред тебе, битна је будућност. Кажу семафор је мерило, семафор ће показати. Слажем се, али мени је као тренеру много важнији начин на који се долази до тога. Немогуће је ако играш лепо, офанзивно, не може да те и резултат заобиђе. Што каже Кројф, фудбал се не игра са две лопте. Како противник може да да гол, кад је лопта код нас. Наравно, у фудбалу се десе ствари као што су Македонци добили Италију са неколико шутева", истакао је Стојковић.

Колико импонује што селектор Хрватске не жели Србију у својој групи?

"Прихватам ту информацију као нормалну, ништа спектакуларно. Познати су односи на нашим просторима. Мислим да из тог разлога. Због квалитета? Хвала му на комплименту. На нама је да се доказујемо и да то што он мисли да не греши", казао је селектор Србије.

Пикси је прокоментарисао и Александра Митровића, који трпи с времена на време критике зато што игра у другој лиги Енглеске.

"Он је у клубу који улази и испада. Добро се осећа, захтеви су исти као у Премијер лиги. Мораш више да дајеш у Чемпионшипу него у Премијер лиги. То је много тешка лига, њему тамо прија. Живи у Челсију, срцу Лондона, он одлучује на крају крајева одлучује где ће и да ли ће играти. Вољен је, његов перформанс то показује", рекао је, па додао:

"Има места у било којој екипи. Барселона је једно време имала проблем горе. Он био био идеалан. По крилима су одлично пробијали, али им је фалио неко ко треба да се поклони у 10 метара испред гола."

Пикси је на крају говорио и о циљевима у Катару.

"Да би нешто направио, мораш први корак да направиш, да прођеш групу. Ко год да буде у групи, циљ ће остати да се квалификујемо, нема ту алибија. Биће јаких екипа дефинитивно. Циљ је да одемо у осмину финала. Зато смо овде. Мундијал је нешто што те тера да даш и што мислиш да не можеш", рекао је Пикси и закључио да му је свеједно кога ће Србија извући на жребу.

"Потпуно ми је свеједно. Мораћемо са неким да играмо. Немогуће је да учествујеш у намештањима, малверзацијама, па да себи правиш како би волео. Како буде – биће. Показали смо да можемо и да играмо на начин на који треба. Резултат ће доћи или не, ја то не знам. Када бих знао, бавио бих се кладионицама."

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА