Најновије

ДИК МАРТИ У ОПАСНОСТИ: Швајцарска влада контактирала српску полицију

Федерална полицијска канцеларија Швајцарске (Федпол) започела је размену информација са српским полицијским органима поводом заштите безбедности некадашњег политичара Дика Мартија, а обавештавање српских власти део је групе мера које су урађене, где је размена између Федпола и српских полицијских органа обављена уз блиске консултације са Генералним тужилаштвом, наводи данас Албанијан пост изводе из одговора који су добили из прес службе швајцарске владе.

Дик Марти (Фото: Јутјуб)

Даље се наводи да су швајцарске власти предузеле мере заштите Дика Мартија.

"Можемо да потврдимо да је од децембра 2020. претпостављена озбиљна претња против господина Дика Мартија. Осим аспеката кривичног права, то питање укључује и гаранцију личне безбедности, а због наводног транснационалног контекста постоје и политичке компоненте. Стога су различити органи на федералном и кантоналном нивоу укључени. У том контексту, Канцеларија државног тужиоца, Федпол и други партнерски органи су израдили низ свеобухватних мера", наводено је у одговору Владе Швајцарске Албанијан посту.

У саопштењу је истакнуто да су мере безбедности на снази и да се због тога не може открити о каквим се тачно мерама ради.

"Како би осигурао безбедност, Федпол је предузео опсежне мере заштите на основу редовних процена ситуације, укључујуц́и безбедност у непосредној близини Мартија, што укључује такозвану блиску заштиту приликом појављивања на јавним местима или мере техничке заштите у његовом пребивалишту. Ове мере заштите су спроведене у сарадњи са кантоналном полицијом. Безбедносне и заштитне мере су и даље на снази, тако да, да се не би неоправдано нарушила њихова ефикасност, никакви детаљи нец́е бити откривени", објаснили су из швајцарске владе.

Неке од мера безбедности открио је сам Дик Марти у свом интервјуу наводећи да му је кућа пуна камера, аларма и да има и сигурносну собу у коју би се склонио у случају напада. Такође, рекао је и да током ретких путовања облачи панцир, користи блиндирани аутомобил и има пратњу два полицијска возила у цивилу.

О реакцијама на наоружавање Србије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА