Најновије

КАЖЊЕНИ ЗБОГ ГРАНАТИРАЊА ЦИВИЛА: Војска ДНР-а уништила десетине украјинских нациста!

Уредници портала ”Русская Весна” добили су текст саопштења Едуарда Басурина, званичног представника Одељења народне милиције ДНР, о оперативној ситуацији у Републици и на линији фронта.

Фото: РИА

Непријатељ је током протеклог дана испалио 217 граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град калибра 122 мм, топова 152 и 122 мм и минобацача 120 и 82 мм.

Гранатирано је подручје девет насеља Републике.

У последицама украјинске агресије повређено је 18 цивила, међу којима и једно дете.

Оштећена су 23 стамбена објекта, два објекта цивилне инфраструктуре и три возила.

Материјали о рањавању цивила, оштећењу инфраструктуре пребачени су у Генерално тужилаштво ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде Оружаних снага Украјине.

Војници ДНР заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора.

Војници ДНР-а су током протеклог дана уништили 67 украјинских националиста, два оклопна транспортера, два ватрена положаја минобацача 120 мм и два теретна возила. Заробљено је једно борбено возило пешадије, једна самоходна артиљеријска јединица 2С1 Гвоздика калибра 122 мм и једно теретно возило.

Украјински нацисти настављају терор и геноцид над цивилним становништвом на територији која је привремено под њиховом контролом.

Према информацијама добијеним од становника града Краматорска, портал ”Русская Весна” добио је информацију за серију убистава цивила од стране украјинских нациста како би заузели њихова возила.

Тако су на излазу из града дуж аутопута Х-20 у правцу Славјанска, нацисти зауставили и запленили возила, а када су покушали да пруже отпор, власник аутомобила и његови путници су упуцани поред пута.

Поуздано се зна за 23 цивила које су убили украјински нацисти, стварни број жртава би могао бити много већи.

Лавров је објавио да наступа ”друга фаза специјалне војне операције у Украјини”, а објаснио је и да ли ће Русија употребити нуклеарно оружје. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА