Најновије

ОНИ СУ ТАМО САМО ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА Амерички маринац изнео језиве тврдње о страним борцима у Украјини

Бивши амерички маринац Џон Марк Дуган, који извештава са ратишта у Украјини, сматра да је британски борац Ејден Аслин, заробљен 15. априла у Маријупољу, тражио рат и дошао баш да би убијао људе у Донбасу.

Војни експерт је то рекао у уторак, говорећи за руску Известију о менталном склопу људи који су спремни да се боре на страним ратиштима.

– Неки људи су једноставно направљени од другачијег материјала, они једноставно воле рат. На пример, Британац који је заробљен. Чим је ухваћен, рекао је да не жели рат, већ да једноставно жели да иде кући. Што се мене тиче, он покушава да изгради слику ратника од себе, али чим постане вруће, одмах почиње да се представља као жртва.

Он је, без сумње, тражио рат, убијајући људе у Донбасу – рекао је он за руску телевизију.

Дуган такође сматра да су “покушаји британских плаћеника да се представе као туристи смешни”. Он додаје да ће руски обавештајци спровести истрагу како би се утврдили прави разлози за боравак странаца у ратној зони.

– Ако је служио 3-4 године и све то време убијао људе у Донбасу, онда ће морати да плати високу цену за то. У питању је озбиљан злочин – закључио је бивши војник САД.

Подсећамо, Аслин је уочи предаје објавио видео из Маријупоља у којем је рекао како њему и његовим саборцима више није остало ни хране ни муниције како би наставили борбу. Козак Ганди, како га зову, је такође позвао мајку како би је обавестио како нема избора и да ће постати руски заробљеник.

Након предаје 15. априла, руски медији су објавили снимке његовог испитивања у којима је, са повредом на глави, тврдио како у ствари није учествовао у борбама.

Шта каже војни аналитичар о следећој фази руске операције у Украјини сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА