Најновије

"Трећи светски рат изазваће обарање нечијег сателита противсателитским оружјем - Сармату није потребна америчка виза"

Шеф руске космичке агенција Роскосмос - Дмитриј Рогозин – јетко је прокоментарисао „окретање главе“ западних мејнстрим медија од успешног лансирања интерконтиненталне ракете Сармат.

„Вашингтон пост, Њујорк тајмс, Си-Ен-Ен, Фокс њуз, Радио Либерти (двојник Слободне Европе) и сви други водећи амерички медији писали су да их уопште не занима што је Русија успешно тестирала Сармат. А нуклеарни Сармат уопште не занимају амерички медији. Ни да ли они нешто о нечему пишу или уопште не пишу. Сармат занимају само координате непријатеља. Њему није потребна америчка виза“, написао је Рогозин на Телеграму.

Он је објавио и видео који показује колико брже након лансирања Сармат „хвата висину“ од свог претходника – тешке балистичке ракете „Војевода“.

На снимку се види смештање Сармата у лансирну шахту и првих неколико секунди након његовог и старта „Војеводе“.

У наставку је приказан ток лета Сармата који је у стању да погађа мете на „даљинама без ограничења“.

Рогозин је још указао: „По класификацији НАТО-а Војевода је, Боже ми опрости, Сатана, а Сармат су назвали Сатана-2. Зашто? Један мој бивши колега по заједничком раду у Бриселу, бивши амбасадор једне земље НАТО, овако ми је одговорио: „Зато што само Сатана 2.0 може бити гори од Сатане“.

Рогозин је „могућу будућу употребу противсателитског оружја“ против космичких апарата било које велике силе назвао – вероватним почетком Трећег светског рата.

„То је ће бити casus belli. У то нема сдумње. Американци позивају на увођење мораторијума на тестирање антисателитског оружја. САД су већ извршиле неопходна испитивања антисателитског оружја, па сада изигравају голуба мира“.

Закључно је додао: „Страхујем да ће човечанство ускоро живети у свету у коме ће оружје за масовно уништење у свемиру постати реалност. Сједињене Државе већ имају тајни мини-шатл Кс-37Б који може да носи и извиђачку апаратуру и оружје“.

Драматичну прогнозу Централне банке Немачке о последицама санкција Русији погледајте ОВДЕ.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА