Најновије

НЕ БОЈТЕ СЕ УКРАЈИНСКЕ КРИЗЕ, ОВДЕ ЋЕ ИЗБИТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Војни експерт тврди да ће друга држава бити место ескалације

Док је цео свет усмерио очи на кризу у Украјини и страхује да би та земља могла да буде место где ће очети Трећи светски рат, руски војни експерти тврде да је то ипак Финска и да је тамо већа ветоватноћа да избије глобални сукоб.

Евентуални улазак Финске и Шведске у Северноатлантски савез могао би да доведе до опасних геополитичких преседана.

До овог закључка дошао је доктор војних наука Константин Сивков након анализе одлуке руководства НАТО.

"Не треба се бојати да ће криза у Украјини ескалирати у светски рат. Већа је вероватноћа да улазак Финске у НАТО буде окидач за тај сукоб", рекао је он.

Сивков је говорио о томе колико је такав сценарио опасан за Русију, а такође је објаснио зашто би ратови великих размера могли да почну у Балтичком мору.

Константин Сивков је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да ће улазак Финске и Шведске у НАТО омогућити Бриселу да преузме контролу над делом Финског залива, што ће отежати реализацију задатака обезбеђења руске поморске групе у Калињинградској области.

Такав сценарио би могао да испровоцира Северноатлантску алијансу да предузме опасне и одлучне мере против бродова руске Балтичке флоте.

"Ако Шведска и Финска прогласе зону од 12 миља, тада ће у ствари бити блокирано грло Финског залива", објаснио је Сивков.

По мишљењу војног стручњака, Северноатлантска алијанса највероватније користи финску територију за стварање новог упоришта против Русије.

Такве мере могу се предузети одмах након што Хелсинки пристане на услове Брисела. Осим тога, НАТО ће моћи да организује опасне провокације у Финском заливу, које ће довести до почетка ратних дејстава великих размера у зони Балтичког мора.

"Фински мостобран је од великог значаја за решавање задатака у борби НАТО блока против руског севера", резимирао је Сивков.

Руска војска шокираја Кијеви њихове савезнике, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор:Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА