Најновије

ДОДИК РЕКАО ОНО О ЧЕМУ СВИ ЋУТЕ: БиХ је логистичка база тероризма у Европи и свету!

Председник РС Милорад Додик упозорио је да је БиХ, пре свега муслиманска подручја, "логистичка база" могућих терористичких напада који се последњих месеци дешавају у свету и не искључује могућност да се у тој држави не догоди нешто слично.

Додик (Илустрација: Правда)

- Устајем са тим размишљањима и молитвама да се то не деси, али као рационалан човек не могу да искључим могућност евентуално таквог неког фанатизма - рекао је Додик за РТРС.
Зато је, указао је, кључно питање одржати мир у Српској и трезвено разговарати о свим темама јер и случај паљења заставе Србије говори да у БиХ има оних који су спремни на такву врсту радикализације.  - Кључно је спречити. Ако се и, не дај Боже, деси, морамо да реагујемо на прави начин, обезбеђујемо стабилност и морамо бити далеко енергичнији да правосуђе доведемо у функцију да брзо реагује, пресуђује и сваку врсту повезаности са тероризмом и радикализмом у зачетку драматично и драстично кажњава. То је једина превенција која може да делује - навео је Додик.
Он је нагласио да се полиција РС показала способном да може да донесе безбедност у Српској.
- Ми смо на то поносни. Верујем да је данас то једна од најозбиљнијих безбедносних агенција у региону. Верујем да полиција, а тиме и Српска, има подршку становништва јер без те сарадње и конекције не можемо да направимо најбољу могућу одбрану - поручио је председник Српске.
Додик је напоменуо да је догађај који се десио у Зворнику,када је нападнута полицијска станица, показао да је Српска имала моћну и јаку реакцију која је брзо стабилизовала безбедност и умирила политичку ситуацију која се почела компликовати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА