Најновије

"Опозиција, без обзира колико политички разнородна, треба да направи јасан споразум о прелазној градској власти"

Председник Двери Бошко Обрадовић каже да опозиција дугује Београђанима смену "бахате Весићеве власти".

Да ли сте задовољни изборним резултатом? И ко је, по Вама, највећи добитник ових избора?
 
Ако имамо у виду да смо освојили дупло више гласова на републичким и београдским изборима него што су то предвиђала сва истраживања јавног мњења и кладионице — можемо бити задовољни.
 
Највећи губитник избора је СНС чији је рејтинг пао и на парламентарним и на градским изборима. Највећи добитник је српска демократија и наш парламентаризам јер ћемо у Народној скупштини имати представнике свих најзначајнијих политичких опција у Србији.
 
Шта за Српски покрет Двери конкретно значи повратак у парламент и кога ће посланичка група Двери тамо заступати?
 
То је нови почетак за Српски покрет Двери и то ће бити наставак развоја и раста Патриотског блока кроз Парламент. Ми смо да породица и борба против беле куге коначно дођу на прво место у нашем друштву и држави. Ми смо за подршку домаћој привреди и пољопривреди а не страним мултинационалним компанијама. Ми смо за економски и еколошки патриотизам. Грађанима морамо обезбедити здрав ваздух, воду, земљу и храну. Ми смо борци против криминала и корупције и инсистирамо на исправљању неправди према оштећеним и дискриминисаним банкарским клијентима, пензионерима, радницима из пљашкашких приватизација, особама са хендикепом, женама предузетницима, женама са села... Бићемо њихов глас у Народној скупшптини и иницирати нове законске предлоге у њихову корист. Најпре ћемо тражити да недеља буде нерадни дан и у приватном сектору, као и да се отета имовина после 1944. године врати правим власницима. 
 
Увек смо спремни на сарадњу са свима који су за очување КиМ у саставу Србије, који су против увођења санкција Русији и чланства у НАТО, који не признају лажни геноцид у Сребреници, залажу се за економски и еколошки патриотизам и борбу против криминала и корупције у врху власти.
 
И обрнуто, не можемо бити део власти која признаје измишљени геноцид у Сребреници, која се одриче наше Свете Земље Косова и Метохије, која би да уведе санкције Русији и да нас води у НАТО, која рекламира своје грађане као јефтину радну снагу, која дозвољава да увознички лоби дампинг ценама убија домаћу робу и домаћег произвођача, која доводи РИО ТИНТО, по злу чувеног светског загађивача...
 
Српски покрет Двери је прешао цензус и на градским изборима у Београду, а још увек је неизвесно ко ће имати већину за формирање градске власти. Шта су даљи кораци Српског покрета Двери у том правцу?
 
Оно што је јасно — досадашња београдска власт на челу са СНС и СПС је изгубила поверење Београђана и више нема већину у бирачком телу. Опозиција, без обзира колико политички разнородна, треба да направи јасан споразум о прелазној градској власти у наредне две године до општих локалних избора у Србији на пролеће 2024. и да почне да решава оно што су кључна питања у Београду, а то су саобраћајни и урбанистички хаос, загађење ваздуха и корупција у врху Весићеве власти. То су питања која су ван наших идеолошких разлика у опозицији и око тога можемо и морамо да се договоримо на корист нашег главног града и његових житеља. То дугујемо Београђанима који су сменили Весићеву бахату власт.

Шта Милица Ђурђевић Стаменковски каже о власти у Београду сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА