Најновије

ПАШИЊАН ПРИЗНАО: Јерменија држи део азербејџанских територија

У односима између Јеревана и Бакуа развила се ситуација када јерменске власти држе део азербејџанских земаља и обрнуто, изјавио је јерменски премијер Никол Пашињан, пише Sputnik Armenia.

Никол Пашињан (Фото: Сајт премијера Јерменије)

Према речима премијера Јерменије, признање ове чињенице представљало је компромис за обе стране. Сама расправа о овом питању уз посредовање Русије трајала је више од годину дана. „Ова питања треба да буду решена као резултат преговора и, наравно, на основу докумената који имају правну снагу“, рекао је Пашињан.

Он је напоменуо да Јереван и Баку имају много посла на демаркацији и разграничењу. Она ће се спроводити на основу совјетских законских одредби о граници између две републике, али ће њени учесници водити рачуна и о питањима одржавања тренутне стабилности.

У Бриселу су 6. априла одржани трилатерални разговори између јерменског премијера Никола Пашињана, председника Азербејџана Илхама Алијева и председника Европског савета Шарла Мишела. Након састанка, шефови држава су задужили министарства спољних послова да почну припреме за мировне преговоре.

Скандал Владимира Зеленског са припадницима '’Азова'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА