Најновије

Нови котао код Павлограда; Жестоке борбе од Изјума ка Славјанску; У Мариупољу Азов пружа последњи отпор (МАПА)

Рат у Украјини шао је у 44. дан, од почетка руске војне операције 24. фебруара. Руска војна техника, након што се повукла испод Кијева, креће се у правцу ослобођеног Изјума, у Харковској области где ће ускоро почети да се окружује најспособнији део украјинске војске.

Фото: mil.ru

У међувремену, наставља се уништавање складишта нафте и стратешки објекти широм земље. Војна појачања стижу на фронт у Донбасу.

Војни аналитичар и ратни дописник Владислав Угољни дао је кратак резиме непријатељстава за 6-7. априла:

ХАРКОВСКИ ПРАВАЦ - Непромењен: линија фронта у области Харкова лежи дуж насеља Золочов - руска Лозоваја - Циркуни - Олховка - Чугујев - Змијев - Балаклеја.

СЕВЕРНИ БОК ЛУКА (од Балаклеје до Попасне) - У области Изјума се воде борбе за села Сулиговка и Долгенкоје да би стигли до Славјанска и даље напредовали ка Барвенкову. У Северодоњецкој агломерацији настављају се борбе у индустријској зони Рубижње, као и на периферији Кременне и Северодоњецка. Борбе за Попасну се настављају, појачан је рад артиљерије у рејону Золота. На Бахмутки је заузет 29. пункт Оружаних снага Украјине, НМ ЛНР је кренула на Новотошковски.

ЦЕНТРАЛНИ ФРОНТ (од Попасне до Маринке) - У области Авдиивка након ослобођења Новобахмутке - нема промена. На југу се настављају борбе за Мариинку. Јужно од ње, забележен је напредак у области Новомихаиловка и њено блокирање.

ЈУЖНИ БОК ЛУКА (од реке Дњепар до Мариинке) - Линија фронта од Дњепра до Велике Новоселке је непромењена. Борбе се настављају између Велике Новоселке и Угледара, овај је блокиран. У току су борбе за ослобођење Угледара.

МАРИУПОЉСКИ КОТАО - Борбе се настављају у граду, детаљна мапа. Главни центри отпора: територија луке, Азовстал, фабрика по имену Иљич.

Овде се воде тешке борбе. Иза њих, Руси контролишу главне путне раскрснице, али чишћење се наставља.

ПРАВАЦ ХЕРСОН-НИКОЛАЈЕВ – Стање непромењено: борбе се воде на административним границама Херсонске области наспрам Николајева и Кривог Рога дуж Црног мора - Александровка - Снигиревка - Велика Александровка - река Дњепар.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Русија претрпела значајне губитке током специјалне операције у Украјини. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн/телеграм zola_of_renovation

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА