Најновије

БРНАБИЋ: Вучић де факто није више део СНС

Премијерка Србије и потредседница Српске напредне странке (СНС) Ана Брнабић рекла је данас да је та странка испунила своје циљеве историјском победом Александра Вучића на председничким изборима, али да су истовремено избори показали да народ Вучића више не схвата као председника СНС, већ као председника Србије. „Стотине хиљада гласова више које је Вучић добио на изборима него СНС говори да грађани више немају знак једнакости између Вучића и СНС. Александар Вучић де факто више није део СНС и то већ неко време, зато што је он на политичком пиједасталу. Морамо да престанемо да ослањамо на Вучића и његову популарност”, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Ана Брнабић (Фото: Влада Србије)

Истакла је да је Вучић током изборне кампање најмање времена посветио промоцији странке, већ да се бавио проблемима грађана и решавао озбиљне проблеме, као што је криза у Украјини. „Решавао је проблеме кризе у Украјине, нафтовод, проблем тога како да извуче нашу позицију да будемо и даље једина земља у Европи која није увела санкције”, навела је Брнабић.

Она сматра како СНС има најквалитетније људе захваљујући Александру Вучићу. Говорећи о младим члановима те странке, Брнабић каже како су они данас већ озбиљни политичари који су се калили и у које је Вучић уложио озбиљно време.

Говорећи о изборима, Брнабићева је рекла да је СНС апсолутни победник избора. Такође, убеђена је да ће СНС и након поновљених избора имати највећи прој гласова у Београду, а додала је и како није смак света уколико се то не деси.

„СНС је у Београду добила више него ова уједињена Ђиласова опозиција, Владете Јанковића и „Морамо”, заједно. Тако да не можете да кажете да нисмо победници избора. Ти људи никада неће добити оно што је сада у овим изборима добила СНС, тако да како год било, ми смо апсолутно победници избора, али јесмо се превише ослонили на Александра Вучића и његову популарност”, додала је Брнабић.

Коментаришући одлуку Брисела да изузме Србију од санкција на увоз нафте, премијерка је рекла да је то јако важна одлука за наше грађане. Она је истакла како је Вучић тиме почео да се бави одмах након избора, због чега није имао превише времена за славље историјске победе, пренео је Танјуг.

„И то гласање потврђује да ми бранимо наш став, а он је да нећемо гласати за санкције, али се придружујемо осудама где се крши територија Украјине. Ми ценимо наше односе са Русијом, али са друге стране, заиста морамо да чувамо интересе Србије”, рекла је Брнабић.

Одговор Кремља на гласање Србије у УН прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА