Најновије

ВУЧИЋ НИЈЕ ДИЗАО СЛУШАЛИЦУ ДАЧИЋУ: Игнорише га од избора

Александар Вучић и сам изненађен неочекивано добрим резултатом СПС-а на изборима, говорећи синоћ о Ивици Дачићу, истакао је да га је овај од изборне ноћи позвао преко 10 пута.

Вучић и Дачић (Фото: Јутјуб)

- Звао ме је сигурно 10 до 12 пута од изборне ноћи. Ја сам захвалан Дачићу на подршци, али ми је чудно како нико није приметио да су они билли 4 пута у влади и када нам нису били потребни - истакао је Вучић.

Осим тога, председник напредњака је замерио Дачићу што је у кампањи ишао на одмор, док је "он морао да води државу", те је истакао да то није фер.

Да ситуација није нимало повољна за Дачића и СПС говори и чињеница да се коалициони партнер напредњака у изборној ноћи готово извињавао због доброг резултата СПС. Дачић је одмах након проглашења резултата избора честитао Вучићу "историјску победу" на председничким изборима и још једном исказао лојалност тиме што је рекао да су из СПС спремни за даљу сарадњу са напредњацима.

Како сада ствари стоје, Вучић не планира да саставља владу заједно са СПС, па ће, по свему судећи, нову владу СНС састављати са мањинским странкама и осталим партнерима са коалиционе листе. Како ће то утицати на даљу спољну политику Србије, али и унутрашњу, остаје да се види.

Како Вучић више није де факто део СНС, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА