Најновије

ПРОБИЈЕНА УКРАЈИНСКА ОДБРАНА: Јуриш Чечена и снага ЛНР, заузета фабрика (ВИДЕО)

Оружане снаге ЛНР и Националне гарде из Чеченије пробиле су одбрану Оружаних снага Украјине и заузеле насеља Јужни и Војеводовка, заузевши и фабрику барута ''Зарја''.

Чеченск иборац (Фото: РИА Новости)

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је изнео детаље значајних успеха и напредовања на линији фронта у Луганској Народној Републици као резултат изненадне офанзиве за непријатеља у раним јутарњим часовима дуж целе линије фронта.

„Апти Алаудинов, помоћник шпредседника Чеченске Републике за безбедносна питања, који је одговоран за лугански правац, известио је данас о значајним успесима чеченских бораца на првој линији фронта.

У току изненадних офанзивних дејстава у 4 сата ујутру дуж целе линије фронта, борци јединице '’Ахмат'’, заједно са другим корпусом Народне милиције ЛНР, пробили су одбрану и преузели контролу над насеља Јужни и Војеводовка, успут је ослобођена барутана '’Зарја'’.

Под пуном контролом руског припадника руске војске сада су и села Факељ, Радуга-2, Зарја, Зарја-1, Мичуринец и Електромонтажник.

Линија контакта се убрзано помера дубље у Украјину. Као резултат тога, да би одвратио трупе које напредују, непријатељ предузима исцрпне мере да уништи речне прелазе. Конкретно, славна украјинска војска је дигла у ваздух друмски мост у покушају да одложи предстојећу казну за безбројне злочине.

Тако је у офанзивним операцијама уништено више од 200 националиста, а онеспособљено је и више од десет комада војне технике.

Тренутно се на ослобођеним територијама изводе операције чишћења разнородних националистичких група.

Овакви успеси су јасан показатељ доминације руске армије. Сви планови нациста, бандероваца и шејтана да избегну заслужену казну руше се при самом погледу на неустрашиву војску која се приближава.

Корак по корак, територије које су опседали националисти враћају се у руке својих правих власника. Време ексцеса кијевских власти је прошло, сада је време да се плаћају рачуни'’, написао је Кадиров.

О америчком злочину над украјинским народом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА