Најновије

"Заједничким снагама ћемо успети да превазиђемо све тешкоће и победимо"

Председник Русије Владимир Путин је честитајући Дан Доњецке Народне Републике председнику Денису Пушилину, изразио  пријатељство народа републике са братском Русијом, наводи се у саопштењу Кремља.

„Пре осам година народ ДНР-а је направио избор у корист државне независности. Данас се заједно боримо да грађани републике остваре своје законско право на слободан и миран живот у складу са својим вековном, културном и духовном традицијом у пријатељству са братском Русијом“, наводи се у честитци.
 
"Сигуран сам да ћемо заједничким снагама успети да превазиђемо све потешкоће и победимо", додао је Путин.

На крају честитке, Путин је Пушилину пожелео пуно здравља и успеха, а свим суграђанима храброст, издржљивост и снагу духа.

Подсетимо, након пуча у Кијеву 2014. године и избијања сукоба, у тадашњој Доњецкој области Украјине 11. маја 2014. године одржан је референдум о независности. За независност је гласало 89% бирача, а против је било 10%, уз излазност од скоро 75%. У неким крајевима кијевска власт насилно је ометала гласање. 

Дан након референдума, Народни савет ДНР је прогласио Доњецку Народну Републику за суверену државу са неодређеном границом и затражио од Русије да размотри питање приступања републике Руској Федерацији.

Нa руским друштвеним мрежама појавили су снимци рада руске јуришне авијације. Два пара Су-25 у налету ракетирају украјинске снаге на Краматорксом правцу. Видео погледајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА