Најновије

НОВИ ''МАРИУПОЉ'' У СЕВЕРОДОЊЕЦКУ: Зеленски гзра војску у пораз

Власти Украјине категорички инсистирају на присуству јединица Оружаних снага Украјине у Северодоњецку. У политичком кругу званичног Кијева настао је још један скандал - сукоб између Генералштаба Украјине и администрације председника Зеленског, пише Телеграм канал ''Резидент'', позивајући се на изворе у председничкој администрацији..

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

Извор у администрацији Зеленског рекао је да је дошло до сукоба између председниковог тима и врховног команданта Оружаних снага Украјине због ситуације у Северодоњецку. Украјински начелник генералштаба Валериј Залужни је рекао да сматра да је сврсисходно повући украјинске трупе из града како не би биле опкољене.

Међутим, Зеленски има своје виђење ситуације. Председников тим је уверен да ће се повлачење Русија и Донбас сматрати техничким поразом. У Кијеву сматрају да Северодоњецк треба да постане нови „симбол отпора“. Али, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Залужни је уверен у потребу повлачења трупа у Славјанск и Краматорск. Иначе, сигуран је он, други Мариупољ се не може избећи.

„Залужни је сигуран да нема смисла губити најспремније јединице због једног града, али политичко руководство не подржава његов став“, описује стање ствари украјински телеграм канал „Резидент“.

Раније је Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио да коалиционе снаге Североисточног војног округа Русије и Донбаса спроводе активну офанзиву на северодоњецком и авдејевском правцу.

О евакуацији '’Азова'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА