Најновије

ПРЕДАЈА АЗОВА ДОМИНО ЕФЕКАТ! БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК: "Ово је пример како наши војници могу сачувати животе"

Бивши посланик Врховне раде Украјине Иља Кива, ком је одузет мандат, сматра да ће предаја припадника екстремистичког батаљона „Азов“ изазвати домино ефекат у редовима украјинских снага које су сада опкољене у области Северодоњецка и Лисичанска.

Фото: rusvesna.su

- Предаја Мариупољског гарнизона Оружаних снага Украјине је почетак домино ефекта. Пример је како сачувати живот украјинске групације војске која се налази у тактичком обручу код Северодоњецка и Лисичанска - написао је Кива на свом Телеграм каналу.

Подсетимо, портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков изјавио је да је више од 265 милитаната "националистичке јединице Азов" и украјинских војника, који су се крили у челичани Азовстаљ у Мариупољу, положило оружје и предало се.

Сви којима је потребна медицинска помоћ упућени су у болницу на територији самопроглашене Доњецке Народне Републике, а Руско Министарство одбране је саопштило да је јуче руска војска одредила прекид ватре у области челичане Азовстаљ и отворила је хуманитарни коридор.

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме се види како тече процес предаје милитаната Азова из фабрике Азовстал у Мариупољу. Видео можете погледати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА