Најновије

РУСИ ЛЕЧЕ ПРИПАДНИКЕ ''АЗОВА'': Бољи смештај него у Азовстаљу (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране данас је објавило видео записе украјинских бораца који су на болничком лечењу након што су се предали у опкољеној железари Азовстаљ у Маријупољу.

Азов (Фото: Јутјуб)

На једном снимку приказана је група мушкараца како леже на креветима у болничкој соби, а двојица су накратко говорила пред камером, преноси Ројтерс.

Један од њих каже да је имао приступ храни и лекарима, док је други напоменуо да је био превијен и није имао примедби на лечење.

Додаје се да је на другом видео снимку човек с раном на глави изјавио је да је добро храњен и да се особље брине о њему, као и да није био под било каквим физичким или психолошким притиском.

Ројтерс наводи да није било могуће утврдити да ли су мушкарци говорили слободно, преноси Танјуг.

Русија је раније саопштила да се од понедељка предало укупно 959 бораца Азовстаља, укључујући 80 рањеника који се лече у Новоазовску у Доњецкој Народној Републици.

Ројтерс још додаје да су украјински званичници обуставили сву јавну дискусију о судбини бораца који су последњи остали у Азовстаљу, задржавајући се више недеља у тунелима и бункерима те железаре под јаким руским гранатирањем.

Како су Чечени поступали према припадницима '’Азова'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА