Најновије

ЗАПОРОШКА ОБЛАСТ УЛАЗИ У САСТАВ РУСИЈЕ: Руски вицепремијер објаснио ток интеграције (ВИДЕО)

Заменик премијера Марат Хуснулин је високо оценио изгледе за интеграцију Запорошке области са Русијом.

Мелитопољ (Фото: РИА Новости)

"Верујем да је перспектива региона да ради у нашој блиској руској породици. Зато сам дошао овде да пружим максималну помоћ за интеграцију", рекао је он.

Вицепремијер је напоменуо да Русија намерава да обнови све ослобођене територије. Сада се обрачунава износ потребних средстава за то.

Према речима Хуснулина, становници Запорошке области ће овог месеца почети да примају пензије и плате у рубљама. Тако ће руска валута постепено заменити гривну.

Он је оценио и будућност Запорошке нуклеарне електране, која ће, према његовим речима, бити спремна да струјом снабдева и Украјину.

„Ако је енергетски систем Украјине спреман да прихвати и плати новац, онда ћемо радити, ако не прихвате,- радиће за Русију“, објаснио је заменик председника руске владе.

Поред тога, он је обећао да ће довести у ред све путеве који спајају ослобођене територије са Русијом. Он је појаснио да ће се њихова обнова одвијати у оквиру националног пројекта „Сигурни квалитетни путеви”.

Хуснулин је такође приметио добар потенцијал Запорошке области у производњи грађевинског материјала и предложио да се у обнову ослобођених територија, укључујући ДНР и ЛНР, укључи што већи број предузећа у региону.

Руска војска је током специјалне операције у Украјини преузела контролу над целом Херсонском облашћу на југу земље и Азовским делом Запорошке области. На овим територијама су формиране цивилно-војне управе, почело је емитовање руских ТВ канала и радио станица, обнављају се трговинске везе са Кримом.

Како Чечени одвозе припаднике пука '’Азов'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА