Најновије

МИЛАНОВИЋ ИЗВРЕЂАО ШВЕДСКОГ ЕВРОПАРЛАМЕНТАРЦА: Назвао га фашистом и затуцаним исламофобом

Хрватски председник Зоран Милановић оштро је данас одговорио на претње шведског европосланика Чарли Вајмерса, да вето може бити обостран, назвао га "затуцаним исламофобом" и фашистом" и поручио да "може да носи те прљаве паре".

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Вајмерс је, наиме, након Милановићевог инсистирања да Хрватска треба да блокира улазак Шведске и Финске у НАТО, док БиХ не промени Изборни закон, поручио на Твитеру да вета могу бити двосмерна и да две земље у европски буџет уплаћују милијарде, а Хрватска из њега прима милијарде.

"Исто важи и за NextGenerationEU, као и друге фондове...", написао је шведски европосланик.

"То је фашиста, задњи олош, нека носи те прљаве новце. Он ће да прети Хрватској", рекао је Милановић данас у Забоку, где је присуствовао Дану Града.

Додао је да је Турска та која се слуша и да Хрватске нема јер је, како је навео, представљају "бедне бубе".

Подсетио је да су за Хрватску гинули младићи из БиХ и упитао да ли то значи да им сада треба окренути леђа.

"Да ли је то католички", упитао је шеф хрватске државе у разговору с новинарима, који је загребачка Н1 тв. преносила уживо.

Оценио је да је Хрватска у ситуацији у каквој никада није била и да би амбасадор Хрватске у НАТО по свему требало да буде неутралан по питању чланства Шведске и Финске.

"Не буде ли, ок, нећу га ја прогањати. Он иде у пензију, али он има супругу која је исто амбасадор, а која је млађа од мене. Не сме се никоме замерити. Шта ће направити Марио Нобило? Нешто ће направити. То ће свакако доћи у парламент", казао је Милановић.

"Фућкаш њих и њихов новац, то су оцене", рекао је Милановић о претњи шведског европарламентарца да могу уложити вето у новац коју Хрватска добија из ЕУ.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА