Најновије

ЕФЕС ОДБРАНИО ТИТУЛУ: Мицић поново МВП (ВИДЕО)

Српски плејмејкер заједно са Тибором Плајсом задржао истанбулског великана на трону још годину дана.

Србија и Београд доживели су да виде своју узданицу на трону Европе! Оно што је направио у Келну прошле године, бриљантни Василије Мицић поновио је вечерас у својој земљи и ставио шампионски печат на узастопну Ефесову круну - 58:57 (15:14, 19:15, 8:11, 18:15).

Мицићеве бравуре репризираће се дуго, док је он поносно био огрнут српском заставом и показао целом свету где се игра најбоља кошарка на планети. Јер, после нове МВП награде за Николу Јокића, Мицић је потврдио да Европа нема бољег од њега, што је убрзо по завршетку утакмице потврђено јер је поред круне одбранио и звање МВП Фајнал фора. Постао је једини српски играч уз Дејана Бодирогу који је успео да направи овакав подухват. Провео је на паркету више од 37 минута и за то време убацио 23 поена (8/15 из игре, 4/7 за три), а имао је још по два завршна додавања и скока, уз чак девет изнуђених фаулова за индекс корисности 22.

 

 

Мицићев потпис на ову победу нема цену, али све похвале заслужује Тибор Плајс који је одиграо друго полувреме из снова. Пошто је дозволио Таваресу да га "школује" у првој четвртини, извукао је поуке и дао енорман допринос са 17 поена и четири скока у наставку, укупно 19 и седам за немачког дугајлију.

Шејн Ларкин остао је на десет поена из првог полувремена и може само да захвали Мицићу што је у наставку командовао игром, јер би Реал можда чак освојио турнир с обзиром на то колико је дуго претио и био у животу. Да је Ефес вечерас потпуно зависио од Мицића и касније Плајса потврђује и то да су се само још Брајант Данстон и Крис Синглтон уписали у листу стрелаца... Може да слави и Филип Петрушев који није играо завршни турнир, али има медаљу око врата.

Реал је доживео велико разочарање. Таварес јесте доминирао у првој четвртини, али је затим стао и више ниједног тренука није успео да ухвати ритам. На крају 14 поена и 11 скокова за њега, а био је једини играч Бланкоса са двоцифреним учинком?! Серхио Љуљ је потпуно подбацио са девет поена (3/10 из игре), Фабијен Козер и Алберто Абалде нису погодили ни један од по пет шутева за три, Руди Фернандез остао је на 1/7 из игре, остали су такође били у запећку. Да ли због велике потрошње у полуфиналу са Барселоном, потрошње материјала или је једноставно фалио шампионски ген какав је донео Лука Дончић пре четири године, то најбоље зна Пабло Ласо…

Ефес је успео, Ефес је испунио снове милионске навијачке базе, Ефес је поново шампион! И остаће до маја следеће године. А онда, ко зна…

Више о хуманитарној утакмици “МРШАВИ ПРОТИВ ДЕБЕЛИХ” ОВДЕ.

Извор: Mozzartsport

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА