Најновије

СИРИЈА: Нови израелски ракетни удари довели до смртних случајева

Сиријско министарство одбране саопштило је да су у ракетним ударима погинуле најмање три особе и да је избио пожар на аеродрому у Дамаску.

Фото: РИА

Најмање три особе погинуле су у петак на међународном аеродрому у Дамаску у, како је сиријска влада рекла, ракетном нападу из Израела. Два лета су одложена због пожара у објекту. Израелски медији јавили су да су удари били усмерени на сиријске и иранске војне циљеве.

Сиријска противваздушна одбрана пресрела је више „непријатељских циљева“ на небу изнад Дамаска касно у петак, али су неке ракете успеле да изазову жртве и покрену пожар на аеродрому, саопштило је сиријско министарство одбране.

Експлозије су се такође могле чути дуж обале и у сиријском граду Тартусу, у којем се налази руска поморска база.

У ретким случајевима када је Израел признао да је извршио нападе унутар Сирије, израелска влада каже да има право на превентивну самоодбрану од Ирана. Техеран је признао слање војне помоћи Дамаску у борби против Исламске државе и других терористичких група.

Прошлог месеца, лидер Хезболаха Хасан Насралах упозорио је Израел да би Иран, ако се такви удари наставе, могао „директно напасти Израел“, наводећи ракетни напад у марту у северном ирачком граду Ербилу.

Више о пропалој сајбер-агресији на Русију ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА