Најновије

СНИМАК ПРЕДАТОГ В.Д. КОМАНДАНТА АЗОВА: Ево шта је Виолина рекао након изласка из Азовстала (ВИДЕО)

Сергеј Виолина, командант маринаца Азова се предао Русима.

Фото: Јутјуб

Сергеј Виолина, в.д. команданта јединица 36. бригаде маринаца Оружаних снага Украјине, претходно блокираних на Азовстаљу, предао се Русима.

Он је постао познат јавности по апелу који је упутио председнку Турске Тајипу Реџепу Ердогану, у коме тражи да посредује у евакуацији украјинских војника из челичане.

На Телеграму се појавио и његов снимак после предаје и први разговор за руске медије.

"Да ли сви излазите?", на шта је Виолина одговорио потврдно.

"Да ли још неко борави на територији фабрике?"

"Цела 36. бригада и њени представници су сада овде са мном. На територији фабрике више нема маринаца", рекао је Виолина.

"Има ли странаца на територији фабрике?", питали су Руси, а он је одговорио да их је било, али да не зна да ли је било "ВИП особа" у челичани.

"Да ли су инструктори страни?", питали су руски војници, на шта је вођа маринаца одговорио: "Не познајем ниједног страног кустоса који би давао инструкције".

Претходно данас је министарство одбране Русије објавило је да су у потпуности заузели територије фабрике Азовстаљ и града Маријупоља.

"Територија металуршког комбината Азовстаљ у Маријупољу, где је од 21. априла блокирана група украјинских милитаната нацистичке формације Азов, потпуно је ослобођена", рекао је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков, пише РИА.

Кључни догађаји предаје бораца из Азовстаља одиграли су пре неколико дана када је више од 260 рањеника извучено из челичане. Украјински званичници рекли су да су борци "испунили своју мисију“ у девастираном Маријупољу и да не постоји начин да се "постројење ослободи војним путем". Русима се предао и заменик команданта Азова, Свјатослав Паламар, пренели су руски медији.

Руске десантне снаге су израчунале локацију и елиминисале украјинске милитанте у шумском појасу у Донбасу. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА