Најновије

ОД ЊИХ СЕ НЕ МОЖЕТЕ САКРИТИ: Руски „Алигатори“ уништили камуфлирану војну технику у Украјини (ВИДЕО)

Руски ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ уништили су војну технику и камуфлиране положаје противника у Украјини, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

На видео-снимку које је објавило Министарство види се како се пар хеликоптера Ка-52 најпре припрема за полетање, затим патролира и изводи ракетни напад на војну технику и камуфлиране непријатељске положаје, а затим се враћа на аеродром.

„Мета је погођена са удаљености од пет километара. Имамо високопрецизне борбене функције с обзиром да је на хеликоптеру уграђена оптичко-електронска станица која омогућава откривање непријатеља на удаљености већој од 10 километара“, прецизирао је навигатор хеликоптера.

Према његовим речима, та станица помаже и у коришћењу навођеног ракетног наоружања. „Помоћу ње видимо како је мета погођена, саму експлозију, где је пао пројектил“, додао је он.

Хеликоптер Ка-52 „Алигатор“ направљен је на бази ударног хеликоптера Ка-50 „Црна ајкула“. Намењен је за уништавање оклопне и неоклопне технике, људства и ваздушних мета на бојном пољу. Ка-52 је двосед. То омогућава бољу комуникацију између пилота, што је посебно важно када се хеликоптер користи као командна летелица.

Припадници руске националне гарде уништили су упориште украјинске војске код Луганска, а том приликом ликвидирано је 20 војника. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА