Најновије

ХОЋЕ ЛИ СУЂЕЊЕ БЕЛИВУКУ БИТИ ОДРЖАНО У УТОРАК? Одбрана поднела молбу за одлагање рочишта, ово су разлози

Одбрана организоване криминалне групе Вељка Беливука предала је молбу за одлагање суђења које је требало да буде одржано у уторак.

Фото: public

Уколико суд усвоји молбу, припремно рочиште биће одложено по трећи пут, сазнаје Блиц.

Према информацијама, окривљени су у молби која је достављена суду тражили да им се да још мало времена у припремању одбране, с обзиром на то да је бранилац који им је спремао одбрану Дејан Лазаревић, ухапшен због сумње да је помагао клану Дарка Шарића. Лазаревић је заступао већину окривљених, те су након његовог хапшења они морали да унајме нове браниоце и да заједно са њима, изнова договарају шта ће и на који начин рећи пред судом.

Уколико поступајући судија усвоји ову молбу, припремно рочиште на којем би окривљени требало кратко да се изјасне о кривици, те и да се прочита оптужница, али и предложе докази који ће бити изведени током поступка, неће почети ни више од пола године од потврђивања оптужнице.

Претходна два рочишта су одложена - једном због чекања одлуке о изузећу судија и тужилаца, а други пут због хапшења адвоката одбране Дејана Лазаревића.

Подсетимо, у први мах, припремно рочиште није заказивано и то пуна четири месеца због болести претходног судије, да би након што је промењено судско веће процесуирање Вељка Беливука и других окривљених одложено и то због захтева одбране овог клана. Окривљени у поступку тражили су да се изузме читаво судско веће, председник суда, али и надлежно тужилаштво и оно на већој инстанци. Док су се одлуке чекале, наредна два претреса која су заказана у данима након тога одложена су, јер надлежни нису донели одлуку по захтеву одбране.

И таман када се помислило да ће суђење коначно почети, јер стекли су се сви услови за његов почетак - одбрана не може користити процесне алате за одлагање истог, 26. априла у Београду је ухапшен управо први човек одбране овог озлоглашеног клана, адвокат Дејан Лазаревић, због сумње да обављао "прљаве послове" за групу Дарка Шарића.

Овај бранилац заступао је не само Вељу Невољу и Марка Миљковића, већ све окривљене за тешка убиства - браћу Будимир, Срђана Лалића, Влада Драганића... С обзиром на то да их је он све саветовао шта да причају на суду, његово хапшење изазвао је прави удар на клан, а други браниоци, како сазнајемо, не могу да се укључе у размаку од недељу дана у одбрану овог клана.

- Већина окривљених има по два браниоца, али Лазаревић им је био главни. Он им је говорио шта да причају, када, како...Притом овај случај има на стотине стране доказа, што значи да други адвокати имају јако мало времена да преузму од Лазаревића читав случај и спреме одбрану за толико окривљених - казао је раније извор “Блица” упознат са случајем.

Подсетимо, оптужница против Веље Невоље, Марка Месара и 28 припадника овог озлоглашеног клана постала је правоснажна 9. новембра прошле године, након што нико од окривљених и њихове одбране није уложио жалбу на исту.

Извор: Блиц/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА