Најновије

РУСИЈА СЕ НЕ ЖУРИ: Нацизам у Украјини не сме поново дићи главу – мора бити искорењен

"Задаци специјалне војне операције у Украјини биће испуњени, Русија не јури временске рокове и нацизам мора бити искорењен у потпуности, у супротном ће за неколико година подићи главу", изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Фото: Јутјуб

„Не јуримо рокове. Сви циљеви које је поставио председник Русије Владимир Путин биће испуњени. Другачије не може бити, пошто је истина, укључујући и историјску, на нашој страни. Саосећање, правда, достојанство су моћне уједињујуће идеје које смо увек стављали и стављаћемо у први план,“, рекао је Патрушев у интервјуу за лист „Аргументи и факти“.

Према његовим речима, судбину Украјине ће одредити људи који живе на њеној територији. „Подсећам да наша земља никада није контролисала судбину суверених сила“, додао је секретар СБ.

Он је прокоментарисао и сумње изнете на Западу у постојање неонациста у Украјини.

„Вероватно западњаци неће скинути ружичасте наочаре док брутални украјински насилници не почну да бесне на њиховим улицама“, напоменуо је Патрушев.

У исто време, он сматра да Русија има право да захтева репарације од земаља које су спонзорисале украјинско руководство..

„ДНР и ЛНР би од њих требало да траже накнаду за сву материјалну штету причињену током осам година агресије. И сам украјински народ заслужује репарације од главних покретача сукоба, односно САД и Британије“, закључио је безбедњак.

Шта је изјавио председник Државне Думе Руске Федерације Вјачеслав Володин можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА