Најновије

ЛУКА ДЕМИНИРАНА: Пет страних бродова напустило луку Мариупољ

"Пет страних бродова, претходно блокираних због опасности од гранатирања и мина, напустило је луку Маријупољ на југу Украјине", рекао је вечерас генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Центра за контролу националне одбране Русије, пренео је Танјуг.

Фото: Јутјуб

Јуче је завршено деминирање територије луке, отклањање опасности од мина и пуштање у рад хидрауличних објеката и навигационе опреме на прилазима и у акваторију луке Мариупоља.

Мизинцев је подсетио да Оружане снаге Русије свакодневно од 8 до 19 часова по московском времену отварају хуманитарни коридор - безбедну траку за бродове у правцу југозапада у дужини од 80 миља и ширине три миље, преносе РИА Новости.

„Истовремено, опасност по пловидбу и оштећење лучке инфраструктуре од заношења украјинских мина откинутих са сидра дуж обале црноморских држава и даље остаје”, додао је.

И даље је блокирано 70 страних бродова из 17 држава у лукама Херсон, Николајев, Черноморск, Очаков, Одеса, Јужни и Маријупољ.

Руско Министарство одбране је 20. маја саопштило да је „потпуно ослобађена челичана Азовстаљ”, која је била последња линија одбране украјинских снага у Маријупољу.

Више о тврдњама Кијева у вези о пронађеним телима у рушевинама Маријупоља ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА