Најновије

НОВО САОПШТЕЊЕ КОНАШЕНКОВА: Оборен Ми-8, авијација неутралисала 46 подручја концентрације људства и технике, деминирана лука Мариупољ

Портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков обратио се јавности.

Саопштење гласи:

- У граду Мариупољу Доњецке Народне Републике, ослобођеном од украјинских милитаната, завршено је деминирање и демилитаризација морске луке, која је почела да функционише свакодневно.
 
- Високопрецизне ракете дугог домета ваздушног и морског базирања у граду Запорожју уништиле су производне погоне фабрике "Мотор сич", која је производила авионске моторе за борбену авијацију украјинског ваздухопловства, укључујући и беспилотне летелице.

- Поред тога, у рејону железничке станице Покровское у Дњепропетровској области уништене су јединице резервног састава Оружаних снага Украјине, које су пребачене ради појачања групације украјинских трупа у Донбасу.


 
- Током дана, високопрецизне ваздушне ракете су уништиле три командна места, укључујући командно место 14. Механизоване бригаде и центар везе у рејонима Врубовке и Бахмута, радиотехнички центар Оружаних снага Украјине у области насеља Дњепровское, Николајевска област; центар логистике 72. Моторизоване бригаде у рејону Соледара, два складишта горива у округу Ковјагин и Безљудовка Харковске области, два радарска положаја ПВО и војну технику у складишној бази код насеља Бахмут, као и 16 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине.
 
- Оперативно-тактичка авијација неутралисала је два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције у рејонима насеља Долина у Харковској области и Посад-Покровское у Николајевској области, штаб територијалне одбране у насељу Соледар, као и 46 подручја концентрације људства и војне технике. Укупно је уништено више од 300 непријатељских војника као резултат ваздушних удара, као и 46 јединица војне технике.


 
- Руски ПВО системи оборили су један хеликоптер Ми-8 Ваздухопловних снага Украјине изнад насеља Бармошово, Николајевске области. Такође, 11 украјинских беспилотних летелица је оборено у областима острва Змејни, насеља Глубокое, Првоштравневое, Бољшои Проходи Харковске области, Верхнеторецко, Ставки, Терни, укључујући један Бајрактар ​​ТБ-2 у рејону Шандриголова Доњецке Народне Републике.
 
- Ракетне трупе и артиљерија неутралисале су 51 командно место Оружаних снага Украјине, 385 подручја концентрације људства и војне технике, као и 53 положаја артиљеријских и минобацачких јединица на ватреним положајима.

Јутарњи извештај са фронта можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА