Најновије

ВЛАСТИ ЗАПОРОШКЕ ОБЛАСТИ: Украјинске војне базе предати Русији – због безбедности!

Украјинске војне базе на ослобођеним територијама у области Азовског мора треба предати Русији како би се осигурала безбедност становништва, изјавио је члан главног Савета за војно-цивилну администрацију Запорошке области Владимир Рогов.

Фото: Јутјуб

„Дубоко сам убеђен да залог безбедности Запорошке области треба да буде стално присуство руских трупа. То ће нам омогућити разумевање, мир и безбедносне гаранције. Руска војна база може се разместити на месту сада већ бивше украјинске војно-морнаричке базе ‘Восток’, која се налази у ослобођеном граду Бердјанску на обали Азовског мора. Још кориснија би била војно-ваздухопловна база у Мелитопољу“, истакао је Рогов.

Он је претходно изјавио да је Украјина је заувек изгубила излаз на Азовско море, пошто се Запорошка и Херсонска област никада неће вратити под контролу кијевског режима. Такође је истакао да је повратак Запорошке области под контролу Украјине искључен, исто као и преговори са кијевским режимом, и да будућност области може бити само у саставу Русије.

Како је објављено раније, руски председник Владимир Путин потписао је указ о поједностављењу додељивања држављанства Руске Федерације становницима Запорошке и Херсонске области Украјине.

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак активности артиљеријске јединице у чијем наоружању се налази хаубица од 203 мм - "Малка". Видео можете погледати ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА