Најновије

КОМИЧНА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН: "Морамо да купујемо више руске нафте како Путин не би профитирао"?!

Према Урсули фон дер Лајен – председници Европске комисије – Европа данас наставља да купује руску нафту само да би ускратила Путину још већи профит, спречавајући Москву да понуди такву нафту коју је купила Европска унија светском тржишту и „профитира од скока цена ”.

Фото: Јутјуб

Ову занимљиву логику којом се води Европа по питању куповине руске нафте, шефица Европске комисије представила је у интервјуу за "Ем-Ес-Ен-Би-Си".

“Да бисмо спасли Европу од Путина, морамо наставити да купујемо руску нафту. Јер ако не урадимо, Путин ће то продати на другом месту и више профитирати од поскупљења, па боље да купимо руску нафту, а не да он профитира”, навела је Фон Дер Лајен у овом интервјуу. 

Подсетомо, како је пренео Танјуг, ни месец дана након што је предложен од стране Европске комисије, шести пакет санкција против Руске федерације није усвојен у ЕУ, због противљења Мађарске на најављени ембарго на увоз нафте из Русије.

Брисел и земље чланице су у свакодневним контактима у циљу проналажења решења, а на столу је и опција увођења ембарга на нафту која се довози танкерима, док би могли бити изузети копнени нафтоводи, на које се Мађарска, али и неке друге земље чланице, највише ослања.

У дипломатским изворима у Бриселу наводе да су у оквиру припрема за предстојећи специјални самит ЕУ, који ће 30. и 31. маја бити одржан у Бриселу, интензивирани и разговори о постизању компромисног решења за реализацију шестог пакета санкција, укључујући и ембарго на нафту.

Амбасадори земаља чланица састаће се 29. маја, дан пред самит у Бриселу, са циљем да дођу до усагалшеног текста закључака које би лидери требало да подрже на састанку у понедељак и уторак.

Ново сведочење из Маријупоља можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА