Најновије

УБРЗАЛО СЕ ПОГОРШАЛО СТАЊЕ РАТКА МЛАДИЋА: Генералу помажу затвореници да једе, хода јевда 20-30 метара!

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је данас да се стање његовог оца погоршало и да је он веома лоше.

Фото: Синхуа

- Нажалост, немам добре информације. Генералу се убрзано погоршало стање. Није у стању ни да хода неко дуже време. Може да пређе 20, 30 метара док се не умори. Не може да спреми себи јело, помажу му затвореници. Он је сада у јако тешком стању - рекао је Дарко Младић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Генералов син је додао да је једина добра ствар што је успео да смањи шећер.

- Све остало му се јако погоршало. То су отприлике најновије информације. Мајка је била пре месец дана, сада је био адвокат који је шокиран који га је видео после две године. Толико је шокиран колико му се погоршало здравствено стање - додао је он.

Казна доживотног затвора генералу Ратку Младићу потврдило је веће Међународног резидуалног механизма за кривичне судове 8. јуна 2021, уз издвојено мишљење председавајуће судског већа судије Приске Матимба Нијамбе.

Још од 2014. године стање генерала Младића је било забрињавајуће. НЈеговим здравственим стањем су се у лето 2015. године посебно бавили руски лекари, што је тада довело до гласина о његовом могућем лечењу у Руској Федерацији.

У фебруару ове године, у светлу попуштања корона мера у Холандији, поново је покренута прича о здравственом стању генерала Младића. Дарко Младић је тада рекао да извештаји који су достављени породици указују да се здравље његовог оца објективно погоршало.

- Погоршање је везано за срчане проблеме и за шећер. То је оно што смо добили као извештај. Само се надам да су прилагодили лечење тој новој ситуацији - рекао је пре три месеца Дарко Младић.

Извор: Курир/Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА