Најновије

ИСПОВЕСТИ АМЕРИЧКИХ ПЛАЋЕНИКА: Овако су доживели рат у Украјини

Неки од Американаца који су као плаћеници учествовали у борбама у Украјини током руске специјалне операције говорили су о свом разочарењу и нескладу између њихових очекивања и стварног стања ствари. Напоменули су да су често ишли у борбу са недостатком наоружања и опреме, пише Вашингтон пост (ВП).

Американци (Фото: flickr)

Амерички лист је објавио причу о Американцу са борбеним надимком Дакота, који је раније служио у америчком маринском корпусу. Он је признао да никада раније није учествовао у непријатељствима, већ је само као војник по уговору боравио у Авганистану. Дакота је стигао у Украјину почетком марта и ушао у борбе у Кијевској области. Према његовим речима, војницима је дато противтенковско оружје и ракете "Џавелин", али им нису додељене батерије за лансер, без којих систем није могао да функционише.

Већ другог дана, према Дакотиној причи, осам од 20 плаћеника његовог одреда напустило је своје положаје. Један од њих, ветеран маринац, оштетио је свој митраљез каменом, надајући се да ће то проћи као оштећење у борби.

Други плаћеник, Немац по имену Паскал, рекао је да су се проблеми појавили већ током његовог првог задатка. Према његовим речима, њихове радио станице је прислушкивала руска војска. Такође није било додатних батерија, што их је приморало да користе своје телефоне и Вацап за комуникацију. Убрзо након размене података, њихов положај се нашао на удару. Паскал је такође рекао да су се плаћеници осећали недовољно информисаним не знајући где се налазе.

Други ветеран америчке војске, Дејн Милер, који организује логистику у Пољској за испоруку залиха у Украјину и помоћ избеглицама, сматра да многи плаћеници своје хвалисање претварају као војно искуство. Таквим људима је саветовао да не иду у Украјину.

Како Русија преко Сирије постиже циљеве у Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА