Најновије

ПОЉАЦИМА „ВРУЋ КРОМПИР“: Руси мељу, погинуло 50.000 украјинских војника, ствари ће се убрзати, иде крвав пораз!

"Руско напредовање ће се убрзавати у наредним месецима. Следи украјински пораз на Донбаском фронту, где су Украјинци сконцентрисали 100.000 војника, што је најбољи део њихове војске. Та војска се меље великом брзином, јер Украјинци су до сада имали по неким проценама 40-50.000 погинулих. Они то наравно не признају и велики број их воде као нестале", изјавио је у емисији Реч продукције Хелмкаст Ђуро Билбија, уредник портала Факти и некадашњи дугогодишњи дописник Новости из Москве.

“Трупе које су повучене од Кијева, Чернигова и Харкова ратују сада на Донбаском фронту и ту Украјинци сада трпе озбиљне и болне поразе. У међувремену је пао и Маријупољ и ту се ослободило 7-8.000 руских војника и бораца Доњецке Републике”, објаснио је Билбија.

Како је рекао, велики градови у овом тренутку нису циљ и нема напредовања према Запорожју, Николајеву, Дњепру, раније Дњепропетровску, ни десанта на Одесу. 

“Та линија мирује јер је активно све изнад Запорожја према северу. По целој дужини тог лука имали су утврђене линије по свим НАТО правилима прављења фортификација од тешког армираног бетона, са које су мислили да ће кренути у блицкриг према Донбасу. Међутим специјална руска операција их је претекла по некима за три месеца, по неким за пола године”, казао је саговорник Хелмкаста. 

Он је нагласио да све што изводи, Русија изводи без људи на одслужењу војног рока, те учествују само официрски и подофицирски састав и професионални војници, који служе по уговору. 

“Руси надиру и према северозападау према граду Бахмуту који се донедавно звао Артјомовск, а иначе Бахмут се помиње у Сеобама Милоша Црњанског као једно од места у које су се насељавали Срби, од Бахмута до Луганска – напоменуо је Билбија.
По његовим речима, Лиман је заузет за два и по дана, а у случају Лисичанска и Северодоњецка, наводи да су Руси већ ушли у те градове и „само је питање којом брзином ће да их избацују и потискују, и хоће ли то трајати мало дуже или краћ“. 
“Украјинце чека пораз који ће бити мање или више крвав, мање или више катастрофалан, то је на њима да изаберу”, истакао је гост.
Билбија је казао да Украјинци покушавају да формирају нову линију одбране, „али то неће бити тако непробојне линије које су већ сада изгубили“.
Говорио је и о могућности да пољска војска заузме западни део Украјине који им је некада припадао, и објаснио зашто сматра да ће то за Пољску бити „врућ кромпир“, а да разлог није руска реакција. Такође је рекао да би у том случају реаговали и Мађари, који су већ увели ванредно стање,  а који би заузели део насељен мађарским становништвом.

Он је такође рекао да санкције нису дале никакав ефекат према Русији, а како је навео, у ослобођеним територијама, људи су почели да примају плате и пензије у руским рубљама.  

Најновију изјаву Младена Обрадовића можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА